Niinhän se kait on, että säästä puhuminen on hyvä neutraali aloitus täällä vaihtuvien säiden alueella. Ja tänäkin kesänä on toteutunut täysin sanonta: Suomen kesä on lyhyt mutta vähäluminen. Sitä on tähän asti kestänyt sen viikon verran, jonka meidän lapset viettivät melko ankarassa flunssassa. Itku

No, on tässä muutenkin kiirettä riittänyt. Muiden töiden ohessa olen joka välissä ollut tietokoneen kimpussa milloin minkäkin syyn vuoksi. Ja kaikkein eniten on töitä teettänyt päätös perustaa verkkokauppa omille askarteluille ja käsitöille, maatilan tuotteille ja vähän muillekin askartelumateriaaleille. Kauppa alkaa olla jotakuinkin kasassa, ja voinen tässä teille julkistaa linkin kauppaan : http://www.kiikeli.com/PublishedService? (eli Kiikelin tilan verkkokauppa). Kaikki on auttamatta vielä "vaiheessa", mutta eiköhän se siitä suttaannu. Eli jos lyödät sieltä jotain päättömyyksiä tai tarkennuksen kohteita, laita ihmeessä meiliä. Näin itseoppineena bittinikkarina kun jokainen kohta täytyy itse saada ymmärrettyä. Onneksi sentään englanti taipuu kohtuudella.

Muistelin juuri männä viikolla millaisia olivat ensimmäiset tietotekniikan opinnot joskus yläasteella: lyhyiden basic-ohjelmien laatimista toisella niistä koulun PC:istä! Kehitys on siltä osin mennyt ajat sitten ohi sen aikaisten taitojen. Miten suuri ihme olikaan saada kuva sähköiseen muotoon ja näkyville televisiopäätteelle! Nyt on kaikilla kamerakännykät ja gepsit. En yhtään ihmettele, jos kaikilla ei riitä tarmoa pysyä ajan hermolla. Mutta toisaalta nykyinen www-systeemi tuo mm. Wikipedian kaikkien saataville, ja sieltä on kaivettu tiedot niin brittipopparin taustasta, dinosaurusten koosta kuin maailman suurimmasta laivasta (yllätys, yllätys! Lakkaakohan poikia koskaan kiinnostamasta mikä tai kuka on suurin tai vahvin?). Eikä pankkikonttoriakaan tarvitse kun kaikki tavalliset toiminnot voi tehdä kotoa. Mutta arvatkaapa mitä sitten tapahtuu kun sähkökatko tai ukonilman uhka pimentää tietokoneet? Ei mitään! Tai no, minä nyt aina keksin jotain. Jos ei muuta niin korujen vääntämistä tai korttien kasaamista. Todisteeksi yksi rannekoru lasihelmistä linkittämällä (kullatut metalliosat): 

rannekoru1.jpg

Elämää on siis WWW:n ulkopuolellakin! Cool

Siis: Hyvää juhannusta, sillä onni tulee sisältä!