Ruusupuun oksilta mukaan tarttui tällainen haaste:

Säännöt:
1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.

 

1. Näkö: Ehdottomasti se ykkönen aisteista. Kun tällainen rillipöllö joutuu hetkenkin olemaan ilman laseja tai piilolinssejä, niin johan on hukassa. Ja kaikki maailman värit ja sävyt, muodot ja liike... Miten muuten niistä voisi nauttia? Muutoinkin olen huomannut olevani paljolti kuvaviestien varassa,  ajatteluni ja muistinikin tuntuvat toimivan kuvien pohjalta. Tässä linkki mielenkiintoiseen Manu Chaon musiikkivideoon Desaparecido (joka siis viittaa jo samalla seuraavaan aistiin), jossa kuvat muodostavat kiinnostavan absurdin taustan.

2. Kuulo: Tärkeä viestien välittämisessä ja tunnelman muokkaajana. Arvatkaa vain kuinka vaatii mielikuvitusta keskustella kaksivuotiaan kanssa, joka tuottaa puheena vain joitakin tavuja, mutta äly toimii jo täysillä? Yrittää hakea niitä avainäänteitä ja kannustaa muokkaamaan niitä sanoiksi asti. Ja meillä soi musa lähes jatkuvasti. Jos kukaan ei ole kaivamassa uutta musiikkia YouTubesta (kuten tämä intialainen musa) niin sitten soivat tauotta tietokoneen muistiin ladatuista lähes 400:sta äänilevystä tehdyt soittolistat. 

3. Maku: Nämä kolme muuta ovatkin sitten hyvin tasaväkisiä. Mutta kyllä tuoreet metsämansikat, suklaa, salmiakki, pippuriperunat ja muut herkut... AI, AI, AI. Tarvitseeko ihmetellä, miksi kunnon kohottaminen ja laihduttaminen ovat olleet suunnitelmissa jo jonkin aikaa (= Vilahduksen syntymästä  asti).

4. Tunto: Miten ihanalta tuntuu käydä hipelöimässä kankaita tai lankoja, villoista puhumattakaan! Erilaiset luonnonmateriaalit tuntuvat niin erilaisilta. Joskus olen myös suunnitellut kortteja ihan kirjaimellisesti näppituntumalla: yhdistellyt erilaisia materiaaleja sen mukaan, miltä ne tuntuvat yhdessä. Ja tuo meidän Mehis haluaa pitää kädestä kiinni aina ollessaan väsynyt, joskus tahmealla ja joskus siloisella pikku kädellään.

5. Haju: Useimmiten miedot hajut ja tuoksut jäävät tiedostamatta, vaikka ne saavatkin haluamaan esim. kahvitauolle tai iltakävelylle. Kahvin tuoksu saa veden herahtamaan kielelle (vaikka usein maku tuntuu jotenkin mitättömämmältä kuin tuoksu antoi odottaa), jotkin tuoksut tuovat hatarat muistot vahvempina esiin ja kesään kuuluvat ehdottomasti ruusujen ja apiloiden makeat tuoksut. Osittain tähän kohtaan liittyvät myös feromonit, joille ainakin itse olen melko herkkä. Mm. vauvan haistelu sai maidon herumaan saman tien. Toisaalta jotkin hajusteet saavat aikaan lähes pökertyneen olon ja onhan tuota tullut tähän ikään haisteltua ei_niin_ihaniakin hajuja.

Ja sitten pitäisi vielä keksiä kenelle haasteen laittaisi kiertoon. Sen verran hektistä on ollut elämä, ettei paljon ole ehtinyt seurata muiden blogeja ja ne joilla tulee vierailtua ahkerimmin, ovat jo vastanneet. Siksi taidan jättää tällä kertaa haasteen tähän. Voihan siihen aina palata, jos siltä tuntuu.